12 ting jeg gleder meg til i desember

Selv om julen i år ikke blir helt slik vi er vant til og julebord, julemarked, julekonserter og mye annet er avlyst, er det fortsatt mye man kan glede seg til i desember. Jeg har derfor laget en liste med 12 ting jeg gleder meg til i desember.

1. Nyte at jeg ikke har noen eksamener

For min del er det ikke bare koronasituasjonen som gjør at desember er annerledes. Etter fem år med høye skuldre, sene kvelder og lite avslapning i desember er jeg klar for å nyte at jeg ikke har noen eksamener, innleveringer eller presentasjoner. For en fantastisk følelse!

2. Adventskalender

De siste seks årene har jeg og kjæresten laget adventskalender til hverandre, og i år er ikke noe unntak! Vi får gave annenhver dag, så totalt blir det 12 gaver på hver. Veldig koselig tradisjon. I dag var det min tur, og jeg fikk en kopp hvor det sto "Girl Power".

3. Pynte juletre

Vi pyntet faktisk juletreet første søndag i advent. Jeg elsker å pynte til jul, og jeg synes det er så koselig å ha juletreet stående i hele desember. I år synes jeg det er ekstra koselig siden man er såpass mye hjemme. Tenker å dele bilder av det pyntede juletreet med dere senere.

4. Trysil

Allerede til helgen skal jeg og kjæresten til Trysil på en liten hyttetur. Det skal bli veldig godt å komme seg litt bort, bare oss to. Håper at det kommer litt snø så vi kan gå en skitur.

5. Pakke inn julegaver

Jeg er allerede ferdig med å kjøpe inn julegaver, så nå gjenstår det bare å pakke de inn. Jeg synes det er så koselig å bruke litt tid på å pakke inn julegaver slik at de blir ekstra fine. Jeg pleier å sette på julemusikk og bruke en kveld på å pakke inn alle.

6. Bake julekaker

Siden vi holder oss mest mulig inne om dagen, er det en god mulighet til å bake julekaker. Jeg husker at jeg sto på lille julaften i fjor og bakte julekaker fordi jeg ikke hadde hatt tid tidligere. I år skal jeg virkelig kose meg med det og lage alle favorittene.

7. Se på julefilmer

Her har vi allerede startet, men de største favorittene må spares til litt nærmere jul. Love actually er en av favorittene, og i år skal den nytes! I fjor kombinerte jeg å se den med å pakke inn julegaver, fordi jeg følte at jeg ikke hadde tid til å gjøre begge deler siden jeg egentlig burde lest til eksamen. Det endte med at jeg egentlig ikke fulgte med på filmen. I år skal jeg kose meg med julegodteri og sette mobilen på ikke forstyrr.

8. Spise julemat

Noe av det beste med julen er uten tvil den gode maten. Vi pleier å spise ribbe på julaften, men jeg pleier egentlig bare å ta et lite stykke for å få svor. Hovedfokuset er på medisterkakene og julepølser, med poteter og masse god saus til.

9. Julaften

Julaften er selvfølgelig et av de store høydepunktene. I år skal vi feire hos søsteren min, og etter planen blir vi syv voksne og ett barn. På morgenen skal jeg se på Disney på tv og spise julegodteri fra strømpen.

10. Spise julegodteri og drikke julebrus

I november hadde jeg godtestopp hvor jeg holdt meg helt unna brus, sjokolade, chips, smågodt, desserter og bakst. Derfor skal det bli ekstra godt å kose seg med julebrus, julekaker og julestrømpe nå i desember.

11. Nyttårsaften

Foreløpig har vi ingen planer for nyttårsaften. Jeg kommer nok til å pynte meg litt og lage noe godt til middag uansett om det bare blir meg og Endre her hjemme. Jeg gleder meg uansett til å ta farvel med 2020 og ønske 2021 velkommen med et stort håp om et bedre år.

12. Høre på julemusikk

I desember er det stort sett julemusikk det går i og jeg har samlet alle favorittene i en egen liste på Spotify. Perfekt å høre på mens man baker julekaker, pakker inn gaver eller bare trenger litt ekstra julestemning.

Hva er deres planer for desember? 🎄

Liker

Kommentarer

theresebraathen
theresebraathen,

Så herlige planer du har for Desember! 😊 Jeg har ikke så mange planer ennå, jeg skal få bakt, skrevet julekort, å skal på middag hos mamma på søndag! 😊 Ellers ingen andre planer ennå 😃

nouw.com/theresebraathen
Annedahl
Annedahl,
Hørtes ut som du hadde hyggelige planer du også ❤️
nouw.com/annedahl