6 Tips til å rydde i garderoben

Hei

I dag tenkte jeg å dele mine seks beste tips for å gi garderoben en liten detox. Det er noen uker siden jeg ryddet ordentlig i garderoben, og i dag fant jeg frem noen flere vårklær og la vekk en del tykke gensere. Jeg husker ikke helt om jeg har vist dere bilder av klesskapet før. Det er Pax-serien fra IKEA. Endre har venstre side og to skuffer i den midterste delen, mens jeg har resten av den midterste og den høyre. I tillegg har vi et lite skap til hvor det stort sett er mine kjoler og sko + Endre sine dresser og pensko. Vi har valgt å ikke ha dører, noe jeg er veldig fornøyd med selv om det krever at vi holder det ryddig i skapet.

1. Ta alle klærne ut av skapet

Jeg pleier alltid å starte med å ta ut alt fra garderoben og legge det på sengen. Det kan ofte være litt overveldende å se på den store haugen med klær foran seg, men jeg synes at det er det som funker best. Når alt er ute får du også en god unnskyldning til å tørke støv og vaske litt i skuffene, noe som man ikke akkurat gjør så ofte.

2. Ta deg tid til å prøve alle plaggene

Jeg prøver også å prøve alle plaggene på, minus de jeg vet 100% at passer (typisk de plaggene jeg nylig har brukt). Da får jeg luket ut de plaggene som ikke passer lenger eller som ikke sitter så fint. Vel verdt det selv om man både blir svett og lei etter å ha prøvd alt.

3. Sorter klærne i ulike hauger

Jeg pleier å sortere i to ulike hauger. Det som skal beholdes og det som skal vekk.

4. Organiser

De plaggene jeg skal beholde prøver jeg å legge pent inn igjen i skapet slik at jeg enkelt skal finne det jeg leter etter. Det som henger på kleshengere henger etter farge, og etter lengde. Blazere er fargekordinert for seg selv på den ene siden. I stedet for å stable bukser og gensere oppå hverandre, pleier jeg heller å legge de slik som på bildet under. Mye enklere å finne det man leter etter.

5. Gå gjennom klærne som du ønsker å kvitte deg med

Når jeg er helt ferdig, pleier jeg å gå gjennom de klærne jeg ikke skal ha lenger, og deler de opp i to hauger etter hva som skal legges ut på Tise og hva som skal til Fretex.

6. Kjøp tynne, like kleshengere

Et tips som gir mye mer plass i garderoben er å kjøpe tynne kleshengere. Tidligere hadde jeg noen som var ganske tykke i tre, men hvis man har tynne kleshengere får man plass til mye mer. Det at de er like, gjør at det ser mye finere ut. De vi har er fra Clas Ohlson.

Har dere noen gode tips?

  • Tips

Liker

Kommentarer

theresebraathen
theresebraathen,
Så kjempe fine tips! 😊 Jeg skal faktisk starte å rydde i garderoben min nå, så disse tipsene passet veldig godt idag! 😃
nouw.com/theresebraathen
Annedahl
Annedahl,
Så hyggelig å høre at du likte tipsene 😊 Lykke til med å rydde garderoben 😊
nouw.com/annedahl
dks
dks,
Så bra innlegg med gode tips 😊 Kjempe fint klesskap, vi har også PAX, super fornøyd 😊 Jeg gjør mye av det samme som deg. Liker godt å sortere etter farger, synes det er mye mer oversiktlig da. Jeg er nok ikke så flink til å ta ut alle klærne og prøve på om de fortsatt passer, det burde jeg gjort, takk for påminnelse! Ha en fin kveld <3
nouw.com/dks
Annedahl
Annedahl,
Tusen takk 😊 Det tar definitivt mye mer tid hvis man tar ut alt og prøver det på 😋 Jeg har forresten en spørsmålsrunde på bloggen nå så hvis det er noe du lurer på er det bare å legge igjen spørsmål på forrige innlegg 😊
nouw.com/annedahl
eliserenee
eliserenee,
For en fin garderobeløsning <3 Veldig kjekt med tips og triks nå som garderoben skal ryddes klar for vår og sommer <3
nouw.com/eliserenee
Annedahl
Annedahl,
Tusen takk 😊 Hyggelig at innlegget falt i smak 😊 Jeg har forresten en spørsmålsrunde på bloggen nå så hvis det er noe du lurer på er det bare å legge igjen spørsmål på forrige innlegg 😊
nouw.com/annedahl
christinajahren
christinajahren,
Fine tips! 😊
nouw.com/christinajahren
Annedahl
Annedahl,
Hyggelig å høre at du likte innlegget 😊
nouw.com/annedahl
rrrenate
rrrenate,
Gode tips! Ryddet nettopp i skapet, men kjenner jeg meg selv rett, må det nok gjøres igjen snart 😊
nouw.com/rrrenate
Annedahl
Annedahl,
Ja, det tar aldri veldig lang tid før man må rydde igjen... 😋
nouw.com/annedahl
bellatalksbeauty
bellatalksbeauty,
Utrolig gode tips! Er alltid så deilig å få ryddet og sortert i klesskapet 😊 Og for en utrolig fin garderobe du har 😃
nouw.com/bellatalksbeauty
Annedahl
Annedahl,
Tusen takk 😊 Ja, det er alltid deilig å få ryddet i klesskapet 😊
nouw.com/annedahl
martineeljostveit
martineeljostveit,
Annedahl
Annedahl,
Så hyggelig å høre 😊
nouw.com/annedahl