Berlin

Hei og god onsdag!

Som tidligere nevnt var jeg i Berlin i forrige uke på studietur med valgfaget mitt "Doing digital business". Det var tre dager med fullstappet program med lite avslapping og fritid. Fikk dessverre ikke tatt så veldig mange bilder, men tenkte å dele de jeg har med dere og fortelle litt om hva vi gjorde der.

Vi dro til Berlin kvelden før sånn at vi var sikre på at vi rakk å møte opp klokken 11 på onsdag. Fikk endelig prøvd ut "Haven" på Gardemoen før avgang hvor de har superdigge smoothie bowls. Vi bodde forresten på airbnb, hvor vi hadde leid et soverom. Var tre andre som bodde der, men det gikk helt greit siden vi knapt var der. Madrassen var derimot den hardeste jeg noen sinne har ligget på, så dere kan tro jeg lengtet hjem til egen seng etter hvert.

Onsdag møtte vi opp på Der Bogen klokken 11 for en forelesning om Crowdsourcing. Veldig kult lokale og det var et kjøleskap med masse drikke som vi bare kunne forsyne oss av. Dessverre ikke de mest komfortable møblene som dere kanskje ser. Fikk så vondt i ryggen til slutt.

Etter forelesning var det tid for lunsj, hvor vi måtte løpe bort på Ostbahnhof for å finne noe før vi skulle videre til neste stopp på agendaen som var...

Apphaus. Her hadde vi en forelesning om Design thinking, som var veldig interessant. Etter det dro vi videre til siste stopp som var Brlo Brewhouse hvor vi drakk øl i solsteiken før vi fikk høre litt om historien bak Brlo.

Etter vi var ferdig med forelesninger, rakk vi litt sightseeing hvor vi blant annet så Holocaust-minnesmerket.

Og en liten tur innom Brandenburger Tor.

Fikk også sett litt av restene fra Berlinmuren da vi var på bussen. Ikke mye tid til sightseeing så får ta til takke med det lille vi rakk.

På torsdag var vi blant annet på Futurium, som er et museum om alt som har med fremtiden å gjøre som faktisk åpnet uken før. Veldig kult, og jeg skulle virkelig ønske at vi hadde mye mer tid der. Anbefaler dere virkelig å ta en tur dit hvis dere er i Berlin. Videre var vi på "Fashion startup tour" hvor vi besøkte tre små bedrifter som blant annet lagde smykker, redesign av klær og en klesbutikk som solgte klær laget av plast som var hentet opp av havet.

Vi rakk aldri tilbake til airbnb før middag med klassen, så vi satte oss ned like ved elva Spree og tok et glass vin. På det tidspunktet var jeg sinnsykt sulten siden jeg kun hadde spist en baguette og en McFlurry hele dagen. Vi hadde veldig lite pauser, så rakk liksom aldri å spise noe. Siste på programmet var felles middag med klassen hvor jeg endte med den største wienersnitzelen jeg noen sinne har sett.

Bildet nederst til høyre er fra Factory Berlin som er et samlested for start-ups, hvor de hadde egen "playground" med ballrom.

Alt i alt så var det tre veldig fine dager, selv om de var litt vel hektiske. Skulle selvfølgelig ønske at jeg hadde sett mer av Berlin, men da har jeg samtidig en god unnskyldning til å dra tilbake!

Liker

Kommentarer