Cinque terre

Hei dere

Da er vi tilbake etter en helg i Sverige. Vi besøkte to potensielle lokaler til bryllupet vårt, og jeg tror vi mest sannsynlig har funnet ut hvor vi har lyst til å gifte oss! Tenker å dele mer om det senere. Jeg har fortsatt bilder igjen å vise fra Italia, så i dag tenkte jeg å dele bildene fra Cinque Terre, som er fem små byer langs kysten.

Jeg vet ikke om forventningene våre til Cinque terre var for høye, men vi ble alle tre ganske skuffet over disse fem byene vi hadde hørt så mye om. Vi var i Riomaggiore, Manarola, Vernazza og Monterosso, og vi fikk dessverre et veldig dårlig inntrykk av stedet. Vi hadde jo sett så mange fine bilder av de fargerike bygningene, men i virkeligheten var mesteparten av malingen falmet og flasset bort. Enkelte av bygningene så ganske falleferdige ut i tillegg. Bildet over er fra Riomaggiore, som var den fineste av byene, hvor noen av bygningene var fine. Hjalp vel heller ikke at det flommet over av turister og at temperaturen var nærmere 40 grader. Er absolutt glad for at vi har vært der, men det er nok ikke et sted jeg kommer til å dra tilbake til.

Anbefaler å ta båt i stedet for tog. I høysesongen er togene stappfulle og varme, mens på båten fikk man sitte på dekk med vind i håret og nydelig utsikt. Ja, bygningene så egentlig finere ut fra avstand. Hehe

Bildet over er fra Vernazza, som visstnok skulle være den fineste byen. Ikke helt enig i den, for det var vel her bygningene var mest slitte.

Vi badet i Monterosso, og her måtte man virkelig kjempe for å finne en plass å sitte. Deler av stranden var privat med solsenger, hvor alt var leid ut. Resten var gratis, og her var det virkelig helt stappfullt. Vannet var fantastisk deilig, og det var faktisk den eneste gangen vi badet i havet i løpet av turen.

Vi bodde forresten i La spezia, noe som virkelig anbefales. Da kunne vi lett parkere bilen og ta tog til de små byene. Toget gikk ganske ofte, og det kostet vel 4 euro for en billett en vei. Kunne også kjøpe Cinque terre pass hvor man kunne ta så mye tog man ville hele dagen.

Har noen av dere vært i Cinque terre?

Liker

Kommentarer

LoneBruKjaer
LoneBruKjaer,
Fantastisk 💕
nouw.com/lonebrukjaer
Annedahl
Annedahl,