Miniguide: Stavanger

Hei

I dag tenkte jeg å dele en liten miniguide med tips fra Stavangerturen vår. Vi var der bare fra torsdag kveld til søndag ettermiddag, men jeg følte at vi fikk utnyttet tiden vi hadde bra.

Hotell:

Vi bodde på Radisson Blue Royal Hotel som ligger i sentrum. Vi brukte bare 5-10 minutter på å gå til alt vi ville, så beliggenheten var helt perfekt. Kan være greit å være klar over at standardrommene har vindu mot fellesområdene og ikke ut. Det var også basseng og boblebad på hotellet, noe som var veldig deilig etter vi kom tilbake fra Preikestolen.

Restauranter:

Harry Pepper

Her spiste vi første kvelden. Her serverer de nydelig meksikansk mat og supergode drinker. Vi spiste begge nachos, og jeg tror det var den saftigste kyllingen jeg noensinne har smakt! Vi satt inne siden det regnet, men det så ut som de hadde et veldig hyggelig uteområde også.

Villa 22

Den andre dagen spiste vi på Villa 22 som er en italiensk restaurant. Anbefaler virkelig pizzaen her og forretten med spekeskinke og ost. Hold dere unna rødvinen der, for den ble servert iskald!

Sumo

Den siste kvelden spiste vi på Sumo. Det er samme restaurantkjede som den på Solli og på Storo, så vi visste at det kom til å være bra. De hadde faktisk nettopp åpnet i sommer. Lokalet var superfresht, og det var en dj som skapte en perfekt stemning. Vi spiste oss gode og mette på sushi og drakk noen drinker, og alt var helt nydelig

Kaffelade

Hvis dere skal til Stavanger, må dere ta turen til Kaffelade! Vi spiste frokost her på lørdag og jeg hadde lyst til å bestille alt som var på menyen. Her har de acai bowl, crepe med nutella, avokadotoast, baguetter, milkshakes, iste og masse annet godt. Vi hadde store planer om å gjenta suksessen på søndag, men vi kom til stengte dører. Viste seg at nesten alle kaféer har stengt på søndager, så vi endte opp på Starbucks i stedet som var et av få steder som hadde åpent.

Se og gjøre:

Siden vi ikke hadde vært i Stavanger før, brukte vi mesteparten av tiden på å utforske sentrum. Det var også skikkelig dårlig vær på lørdagen, så vi endte faktisk med å se "Løvenes Konge" på kino før vi dro for å spise.

Preikestolen

Preikestolen er selvfølgelig et must hvis man ikke har vært der før. Dette var jo også hovedgrunnen til at vi dro til Stavanger. Vi var superheldige med været, og det ble en veldig koselig tur. Har skrevet et eget innlegg som dere kan lese lenger ned.

Spise is på MooGoo

Vi var også innom MooGoo to ganger og spiste is og drakk milkshake. Her kan du blant annet få is toppet med ulike typer godteri.

Fargegaten

Fargegaten er vel også et must å se når man er i Stavanger. En sjarmerende gate i sentrum hvor bygningene er malt i nydelige pastellfarger. Er også en del koselige kaféer og restauranter her, men vi prøvde ingen av dem.

Har dere vært i Stavanger før?

  • Travel

Liker

Kommentarer