Nybygg: Leiligheten vår og tilvalg

Som jeg tidligere har nevnt, kjøpte jeg og kjæresten vår første leilighet sammen høsten 2016, med ett stort minus. Den er nemlig ikke ferdig før sommeren 2019! Mens vi venter på at den skal bli ferdig, tenkte jeg å fortelle dere litt om leiligheten, samt tilvalgene vi valgte i høst.

Planløsning:

Her ser dere da planløsningen til leiligheten vår. Bruttoareal er 45 kvm, så egentlig ganske perfekt til å være første leiligheten. Hvis jeg husker riktig, følger det også med en bod nede i kjelleren. Vi tenker å ha fryser i boden oppe slik at vi kan ha både stort kjøleskap og stor fryser, i stedet for kombiskap. Perfekt hvis man skal til Sverige og handle! Ellers har vi planer om å male hvertfall én vegg på soverommet litt mørkere, og vi har også snakket om å male gangen, slik at ikke alt blir så hvitt.

I høst fikk vi endelig velge tilvalg til leiligheten, og det første vi skjønte var at det var D-Y-R-T! For eksempel kostet det nærmere 1000 kr hvis man ville flytte en stikkontakt(som ikke plassert fysisk ennå) + et tillegg på 5000 kroner for å endre på elektrotegningen! Med andre ord prøvde vi å gjøre minst mulig endringer, men noe ble det selvfølgelig siden vi ønsker å ha en leilighet vi er fornøyd med. Her er de tilvalgene vi gjorde(utenom elektro, siden det ikke er så interessant for dere å vite)

Bad:

Badet er det eneste rommet vi ikke er fornøyd med, og det skapte mye frustrasjon i høst. Jeg skriver ikke dette for å klage, men for å dele mine tanker rundt dette rommet. Vi syntes at badet er grusomt kjedelig, og til vår store fortvilelse kunne man kun endre fargen på flisene på gulvet. Vi byttet derfor fra standard mørk grå til beige/sandfarget, som vi tror blir mye finere. På bildet under ser dere den delen av badet vi er misfornøyd med, nemlig vasken. Vi synes nemlig ikke det er superpraktisk med en lang benkeplate og to små skuffer + bittelite speil. Det er meningen at man skal ha vaskemaskin og tørketrommel/skittentøykurv på hver side av skuffene. Ideelt sett hadde vi heller kunne tenkt oss to skuffer, gjerne med en bollevask på toppen, et større speil, et høyskap på den ene siden og vaskemaskin på den andre siden(eventuelt med tørketrommel oppå hvis vi vil ha det). Slik badet er nå, er det egentlig null lagringsplass. Siden badene blir levert som ferdig moduler, får vi ikke endret på dette, og vi kan heller ikke få levert badet uten denne delen for å sette inn noe annet selv. Jeg synes også det blir feil å rive ut noe som er nytt for å kjøpe noe nytt, bare fordi man ikke liker det, så vi får heller se etter andre løsninger. Noen som har noen smarte forslag?

Gulv:
Dette var et punkt vi ikke følte at vi MÅTTE endre på, men vi forelsket oss helt i en av de parkettene vi kunne velge, så vi endte opp med å velge en annen enn standard, selv om den var ganske fin. Det som fulgte med var 1-stavs eikeparkett, som dere ser på det øverste bildet. I virkeligheten var den ganske gul-oransje. Både jeg og kjæresten liker godt lyse gulv, og vi forelsket oss helt i parketten under, som heter Eik Natur Vanilla 1-stav.

Kjøkken:

Dette var den delen av leiligheten vi kunne gjøre flest endringer, og vi hadde et eget tilvalgsmøte hos Sigdal for å bestemme hvordan kjøkkenet skulle se ut. Her måtte vi virkelig begrense oss, for alt var virkelig superdyrt. På bildet til venstre ser du hvordan kjøkkenet så ut originalt, mens til høyre ser du hvordan det kommer til å bli. Vi valgte å integrere kjøleskapet og oppvaskmaskinen og byttet fra grå til hvit(kunne bytte farge uten ekstra kostnad)

Her ser du valgene vi gjorde litt nærmere. Vi fikk heldigvis bytte ut benkeplaten "Drivved" uten kostnad så lenge det var laminat. Vi sto mellom "Grå betong" og "Mystery light", men endte med "Grå betong" siden det var den vi likte best hos Sigdal. Jeg har også en venninne som har den, så jeg vet at den er kjempefin. Etter mye om og men byttet vi også kjøkkenvasken siden vi heller vil ha en stor vask enn det som fulgte med. Dette var dog en av tingene vi vurderte å droppe å bytte, på grunn av kostnadene.Klem Anne

Liker

Kommentarer

licela
licela,
åå herlig!! så gøy!!
nouw.com/licela
Annedahl
Annedahl,
Ja, tror det blir veldig bra til slutt 😊
nouw.com/annedahl