Oppskrift: Mandelsmør

Min største favoritt til frokost er smoothie bowls. Jeg lager det så ofte jeg kan, og man kan variere både smoothien og toppingen i det uendelige. En fast favoritt til topping er nøttesmør. Vanligvis pleier jeg å bruke peanøttsmør fra Plantego, men i det siste har jeg begynt å lage mitt eget mandelsmør. Har sett at de har ferdig mandelsmør på blant annet Meny, men jeg synes det er veldig overpriset. Det å lage eget er superenkelt, og man trenger bare to ingredienser

Du trenger: En pose mandler (250 gram) og litt havsalt

Slik gjør du: Sett på stekeovnen på 180 grader under- og overvarme. Legg mandlene utover et stekebrett og stek dem i ca. 10 minutter. La dem avkjøle litt før du putter dem i en foodprocesser (man kan også bruke blender) og mikser. Først vil alle mandlene bli finhakket til typ mandelmel. Etter noen minutter til vil fettet slippe og det begynner å bli smør. Fortsett å mikse til du har et mykt nøttesmør. Tilsett så ønsket mengde havsalt.

Tips: Hvis du ønsker et mer crunchy nøttesmør kan du finhakke noen mandler og tilsette smøret.

Har dere prøvd å lage mandelsmør før?

Liker

Kommentarer