Oppskrift: Marispankuler med nougat og baileys

Nå som det bare er ti dager igjen til julaften har jeg startet å bake noen julekaker. I helgen lagde jeg både fløtekarameller og marispankuler, og jeg tenkte å dele oppskriften på sistnevnte med dere i dag. Disse marsipankulene smakte jeg for første gang da jeg fikk de som spiselig gave av en venninne for noen år siden. De smaker himmelsk godt, og har en overraskelse inni (nougat). For de over 18 år, er det også veldig godt å blande inn litt baileys i marsipanen.

Du trenger:

400 gram marsipan (Jeg brukte den fra Eldorado)

2-3 ss Baileys (kan selvfølgelig sløyfes)

100 gram nougat

200 gram kokesjokolade

Pistasjnøtter

Fremgangsmåte:

1. Kna sammen marsipan og baileys. Den kan fort bli litt klissete, så det kan være smart å legge den i kjøleskapet litt før du skal trille kuler.

2. Skjær nougaten i små biter. Ta en bit marsipan og rull dem til kuler. Trykk marsipanen litt flat, og legg en bit nougat inni og rull til en ball.

3. Smelt kokesjokolade i et vannbad og legg en og en kule oppi til den er helt dekket. Legg kulen på et brett kledd med bakepapir og pynt med en pistasjnøtt.

Jeg foretrekker å oppbevare de i kjøleskapet. Et lite tips er å pakke inn noen kuler i cellofan og pynte med fint bånd, og gi bort i gave.

Liker

Kommentarer

theresebraathen
theresebraathen,

Så utrolig nydelig det så ut! Dette må jeg prøve ut! 😃 Tusen takk for oppskrift! 😊

nouw.com/theresebraathen
Annedahl
Annedahl,
De er farlig gode! 🙈
nouw.com/annedahl