Oppskrift: Pannacotta med smak av jul

Hei dere

I år er det jeg som har ansvar for å lage dessert på julaften, og derfor tenkte jeg å tipse dere om den supergode desserten jeg skal lage, nemlig pannacotta med smak klementiner og pepperkakesmuler Denne er perfekt hvis man har lyst på noe annet enn de tradisjonelle julekakene, multekremen eller riskremen. Jeg fant oppskriften på Caroline Berg Eriksen sin blogg, og vi har faktisk spist denne desserten to år på rad. Noe av det beste med den er at selve pannacottaen kan lages dagen før, slik at man slipper å stresse på julaften. Pepperkakesmulene kan også knuses dagen før, men burde legges oppå pannacottaen før servering.

Du trenger (til 4 personer):

❤️ 3 klementiner ❤️4 gelatinplater ❤️4 dl kremfløte ❤️ 1 dl sukker ❤️ 1/2 ts vaniljesukker ❤️pepperkaker

Fremgangsmåte:

1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. fem minutter

2. Varm fløte og sukker i en kjele til det koker.

3. Press saften ut av klementinene og riv skallet (ikke det hvite) med et rivjern.

4. Tilsett klementinsaften og skallet.

5. Press vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i blandingen til gelatinen har smeltet.

5. Tilsett vaniljepulveret.

6. Fordel pannacottaen i dessertglass og sett de i kjøleskapet til de har stivnet.

7. Rett før servering strør du knuste pepperkaker over og pynt med en hel pepperkake.

Liker

Kommentarer