Oppskrift: Pastaputer

Hei dere

Dette innlegget kommer litt senere enn jeg hadde tenkt. Jeg sovnet nemlig en times tid på sofaen etter middag. I dag tenkte jeg å dele oppskriften på verdens diggeste pastarett med dere, nemlig pastaputer med en saus med tomater og spinat. Det høres kanskje avansert ut, men det er egentlig veldig enkelt å lage. Jeg har allerede fått storesøsteren min til å lage den, og hun syntes også at det var kjempegodt! Oppskriften fant jeg forresten i boka til Ida Gran Jansen, men jeg hadde så lyst til å tipse dere om den.

Du trenger:

Pastaputer: 250 g ricotta / 50 gram revet parmesan / 2 egg / 150 gram hvetemel / Salt og pepper

Saus: 1 chili / 250 gram cherrytomater / 3 fedd hvitløk / 2ss smør / noen never spinat / 1 dl matfløte / saften av en halv sitron / salt og pepper

Fremgangsmåte:

1. Rør sammen ingrediensene til pastaputene i en skål. Jeg brukte kjøkkenmaskinen vår fra KitchenAid i et par minutter. Del deigen (den skal være litt klissete) i fire deler på kjøkkenbenken med litt mel. Rull ut deigen sånn at du får en lang pølse. Del de opp i mindre biter, ca. 1-2 cm.

2. Kok opp lettsaltet vann og kok pastaputene. Jeg pleier å koke ca. 8-10 om gangen. De vil først synke ned, men flyter opp til overflaten når de er ferdig. Fisk opp etterhvert som de blir ferdig med en pastaskje eller lignende. Det kan være smart å la pastaputene renne av i et dørslag.

3. Finhakk hvitløk og chili. Del cherrytomatene i to eller mindre hvis du ønsker. Varm opp litt olje i en stekepanne og stek tomatene og chilien i ca. 5 minutter. Tilsett så hvitløken og stek i ett minutt til. Tilsett smør, matfløte og fersk spinat. La sausen putre i ytterligere ett minutt før du rører inn sitronsaften og pastaputene. Smak til med salt og pepper

Ha en kjempefin tirsdag kveld videre!

Liker

Kommentarer

dks
dks,
Det så utrolig godt ut 😍 Takk for oppskrift! Jeg elsker pasta.
nouw.com/dks
Annedahl
Annedahl,
Så hyggelig å høre at du likte innlegget 😊
nouw.com/annedahl
Liv,
Åh, gott det såg ut! 😊
ambivertaliv.blogg.se
Annedahl
Annedahl,
Det er supergodt 😊
nouw.com/annedahl
Tuvaandersen
Tuvaandersen,
Mumss!! ser utrolig godt ut😍😍
nouw.com/tuvaandersen
Annedahl
Annedahl,
Ja, det er supergodt 😊
nouw.com/annedahl
celinelundqvists
celinelundqvists,
Men lägg av så gott!
nouw.com/celinelundqvists
Annedahl
Annedahl,
Det har blitt en ny favorittmiddag her hjemme 😊
nouw.com/annedahl
martineeljostveit
martineeljostveit,
nam! så godt ut, takk for oppskriften <3
nouw.com/martineeljostveit
Annedahl
Annedahl,
Koselig å høre at du likte innlegget 😊
nouw.com/annedahl