Oppskrift: Rosa ostekake

Hei dere

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på ostekaken som vi spiste på bursdagen min. Den er så utrolig god at vi allerede har spist den opp. Ooops... Oppskriften jeg alltid bruker har jeg funnet på "Det søte liv", men jeg ønsker å gjengi den for dere her på bloggen. Den er virkelig superlett å lage og den er alltid en sikker vinner.

Du trenger:

Bunn: 150 gram Digestivekjeks, 50 gram kokosmasse, 50 gram smør og 1 eggeplomme

Ostefromasj: 1 pakke bringebærgelepulver, 2,5 dl vann, 250 gram naturell kremost (2 pk fra Tine), 1 lite beger bringebæryoghurt, 2 dl crème fraiche, 1 dl bringebærsyltetøy og 1 eggehvite

Pynt: Friske bringebær og kokesjokolade

Fremgangsmåte:

1. Knus kjeksen og bland med kokosmassen.

2. Smelt smøret og bland inn eggeplommen.

3. Trykk massen utover i bunnen i en springform (rundt 22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader. Avkjøl bunnen.

4. Kok opp vannet og løs opp gelépulveret. Avkjøl blandingen til den er kald, men fortsatt flytende.

5. Pisk sammen kremost, crème fraiche, bringebæryoghurt og bringebærsyltetøy. Rør inn den flytende geléen. Vend til slutt inn stivpisket eggehvite.

6. Hell ostefromasjen over kjeksbunnen. La kaken stå i kjøleskapet til ostefromasjen har stivnet. Gjerne over natten.

7. Bruk en kniv til å løsne kaken fra formen. Sett kaken på et fat. Dryss litt revet kokesjokolade over og pynt med friske bringebær.

Hva er deres favorittkake?

Liker

Kommentarer

dks
dks,
Nam, så nydelig! Tusen takk for oppskrift <3 Jeg er kjempe glad i ostekake og sjokoladekake!
nouw.com/dks
Annedahl
Annedahl,
Hyggelig at du likte at jeg la ut oppskriften 😊 Jeg elsker også sjokoladekake 😊
nouw.com/annedahl