Oppskrift: Viltgryte
Hei dere
Nå begynner det å bli en god stund siden sist jeg delte en oppskrift med dere her på bloggen, så nå er det virkelig på tide med en oppdatering i oppskriftskategorien. Siden det er høst og kaldere i luften tenkte jeg at det passet perfekt å lage viltgryte med hjemmelaget potetmos på søndag. En av mine store favorittretter på høsten. Med litt rødt i glasset, stemningsmusikk og stearinlys ble det en veldig koselig middag.

Dette trenger du til to personer:
Viltgryte:
🍁 300 gram viltkjøtt (Vi brukte ytrefilet av reinsdyr, men det er også veldig godt med andre typer)
🍁 1 løk
🍁5 skiver brunost
🍁 150 gram sopp
🍁 2 pakker med matfløte
🍁 1 pakke bacon
🍁 Kruspersille
🍁 En neve knuste enebær
🍁 Salt og pepper
Hjemmelaget potetmos:
🍂 10-12 små mandelpoteter
🍂 Litt matfløte
🍂 Smør
🍂 Salt og pepper

Fremgangsmåte:
🍁 Finhakk løk, kutt soppen i terninger og hakk opp kruspersille. Stek alt i litt smør i en stekepanne. Etter et par minutter kan du også tilsette bacon som er kuttet opp i mindre biter.
🍁 Kok poteter etter anvisning på pakken
🍁 Stek det i noen minutter før du heller det over i en kjele. Tilsett en pakke med matfløte, brunost, finhakkede enebær
🍁 Stek viltkjøttet og putt det oppi gryten. Tilsett den andre pakken med matfløte. La det småkoke litt under lokk. Husk å røre en gang i blant.
🍁 Når potetene er ferdige er det bare å begynne å skrelle de. Smelt så litt smør i en kjele og mos potenene før du tilsetter matfløte til ønsket konsistens.
🍁 Serveres med ønsket tilbehør. Jeg glemte litt av tilbehør da jeg var på butikken, så vi kokte litt brokkoli som vi hadde i kjøleskapet. Kommer nok til å kjøpe inn litt gulrøtter eller rosenkål neste gang jeg lager viltgryte. Sikkert veldig godt med tyttebærsyltetøy til, men det er ikke helt min favoritt.


Ha en kjempefin tirsdag kveld videre ❤️
Liker
Kommentarer

