Tasty tuesday: Brune pinner

Hei dere ♥

Nå er det under to uker igjen til julaften, og bare én uke igjen til det endelig er juleferie! Før den tid skal to innleveringer leveres og en eksamen gjennomføres, så jeg har fortsatt en del å gjøre. Bortsett fra at jeg er ferdig med julegaveshoppingen, har jeg ikke fått gjort så mange forberedelser til jul ennå. Har et lite håp om at vi får kjøpt juletre og pyntet i helgen, og jeg skal prøve å få lagd noen julekaker etter siste eksamen. En av mine favoritter er brune pinner, så til denne ukens "tasty tuesday" tenkte jeg å dele oppskriften med dere.


Du trenger:

♥ 200 gram sukker ♥ 200 gram romtemperert smør ♥ 300 gram hvetemel ♥ 1 eggeplomme ♥ 1 ss sirup(mørk eller lys) ♥ 1 ts kanel ♥ 1 ts natron ♥ 1 ts vaniljesukker ♥ 1 eggehvitte ♥ finhakkede mandler ♥ perlesukker ♥


Fremgangsmåte:

♥ Kjør sukker og smør hvitt i en kjøkkenmaskin.

♥ Tilsett eggeplommen og sirup og rør godt sammen.

♥ Bland sammen hvetemel, natron, vaniljesukker og kanel i en annen bolle, før du blander alt godt sammen.

♥ Pakk deigen inn i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i minst 30 minutter, men gjerne lenger.

♥ Del deigen i fire. Rull disse til pølser. Legg to pølser på et stekebrett med bakepapir Trykk pølsene flate(og utover) til de er ca. 1 cm tykke.

♥ Skjær bort kantene, slik at det blir rette kanter. Spar på deigen du har fjernet. Den kan du lage en pølse til av til slutt.

♥ Pensle med eggehvitte og strø over perlesukker og finhakkede mandler.

♥ Stekes på 180 grader (over- og undervarme) midt i ovnen, i ca. 10 minutter. Da skal de være gylne.

♥ Med en gang du tar de ut av ovnen må du være raskt med å skjære kakene på skrå så du får mange små strimler som er ca. 1-2 cm brede.

♥ La kakene avkjøle på stekebrettet før du flytter de forsiktig over på en rist.

Ha en kjempefin tirsdag videre ♥

Liker

Kommentarer

elllensvensson
elllensvensson,
Annedahl
Annedahl,