Tasty tuesday: Foccacia

Hei

I dag skal jeg se på fotball-VM på takterrassen på jobb sammen med noen kollegaer, så derfor forhåndsskrev jeg et innlegg i går, siden jeg ikke rekker å ta noen bilder i dag. Siden det er tirsdag i dag, er det klart for en ny oppskrift, og i dag tenkte jeg å dele oppskriften på focaccia med dere. Jeg bruker alltid denne oppskriften fra Trinesmatblogg. Den blir alltid perfekt!

Du trenger:

♥ 7 dl vann(25 grader) ♥ 25 gram fersk gjær eller en halv pakke tørrgjær ♥ 900-1000 gram hvetemel ♥ Rosmarin ♥ 1 ts salt ♥ 1/2 ts sukker ♥ 1/2 olivenolje ♥ Maldonsalt

Slik gjør du:

♥ Bland det tørre sammen i en bolle. Hvis du har fersk gjær løser du det opp i det lunkne vannet. Hell det i bollen sammen med det tørre.

♥ Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter til den har en "tykk grøtaktig konsistens". Tilsett olivenolje slik at den smører seg rundt deigen.

�� Dekk til bollen og sett til heving i 45 minutter.

♥ Hell deigen i en langpanne som er kledd med bakepapir. Klapp deigen utover slik at den dekker hele formen. dekk over og la deigen etterheve i 20-30 minutter.

♥ Prikk hull i deigen med fingrene(dypp fingrene i litt olivenolje for å at det blir mindre klissete). Ringle over olivenolje og dryss over maldonsalt og rosmarin.

♥ Stekes på nederste/nest nederste rille i en varm stekeovn på 225 grader(over- og undervarme) i 30-40 minutter. Avkjøles før du skjærer opp.

Jeg er veldig glad i aioli til som jeg lett lager ved å blande sammen litt majones, hvitløk og litt saft fra en lime eller en sitron. Man kan også ha oppi litt dijonsennep hvis man liker det!

Håper dere likte oppskriften!

Liker

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Hallå såå gott!! <3
nouw.com/emmaengstrom
Annedahl
Annedahl,
Nam nam <3 Elsker foccacia 😊
nouw.com/annedahl