Tasty tuesday: Guacamole & salsa

I dag tenkte jeg å dele oppskriftene på hjemmelaget guacamole og salsa, som har blitt to favoritter hos oss på fredagskvelden. Her i huset er vi veldig glad i spesielt guacamole, og lager det ofte når vi har taco, quesadillas, nachos eller lignende. Oppskriften fant vi etter et besøk på Wahaca i London, hvor de har utrolig god meksikansk mat. Jeg pleier å lage begge oppskriftene litt på slump, så mitt beste tips er å smake til(gjerne med tortillachips) slik at den blir helt perfekt for deg.

Guacamole


♥ 2 spisemodne avokadoer ♥ 1/2 rødløk ♥ 6-8 cherrytomater ♥ 2 fedd hvitløk ♥ 1/2 rød chili ♥ Sukker ♥ Salt ♥ Tabasco ♥Olivenolje ♥ Saften av en halv lime ♥ Koriander


Finhakk rødløk, hvitløk og chili. Del tomatene i 8 biter. Del avokadoen, fjern steinen og legg avokadoen i en bolle. Skvis over limesaft og mos med en stavmikser. Bland inn rødløk, tomater, chili og hvitløk. Smak til med tabasco, sukker, salt, olivenolje og koriander.

Før pleide jeg aldri å ha salsa til taco, rett og slett fordi jeg ikke tåler den man kjøper i butikk så godt. Nå lager vi salsa hver gang vi har taco, og den tilfører virkelig litt ekstra til tacoen.

Salsa

♥ 2 store tomater ♥ 1/2 rødløk ♥ 1/2 rød chili ♥ 1/2 lime ♥ 1 ss olivenolje ♥ Koriander ♥ Persille ♥ Salt ♥ Pepper ♥ Sukker


Skjær tomatene i små biter og skrap ut innmaten(kan også bruke stavmikser). Finhakk rødløk og chili. Bland sammen med olivenolje, lime, koriander, persille, sukker, salt og pepper.

Pleier dere å lage hjemmelaget guacamole og salsa?

Klem

Liker

Kommentarer

evelin,
takk for tips det skal jeg jammen meg prøve og lage godt som dipp 😃
eveliin.blogg.no
Annedahl
Annedahl,
Håper det faller i smak 😊 Kan jo justeres ut i fra hva man selv liker 😊
nouw.com/annedahl