Tasty Tuesday: Nudelsuppe med kylling

En av de faste spaltene på den gamle bloggen min var "Tasty Tuesday" hvor jeg delte oppskrifter hver tirsdag. Som tidligere nevnt så elsker jeg å lage mat og teste ut nye oppskrifter. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift som har blitt en stor favoritt hjemme. Selv om mange kanskje forbinder suppe med høst og vinter, elsker jeg å spise suppe ellers i året, selv om det ikke blir like ofte. Denne kyllingsuppen var det en venninne som introduserte meg for, og jeg har laget den flere ganger siden vi lagde den hjemme hos henne. Håper du har lyst til å prøve ut.

Du trenger(3-4 personer) :

♥ 400 gram kylling ♥ 250 gram eggnudler ♥ 2 røde chili ♥ 1 sitrongress(fersk eller på glass) ♥ 1 ss ingefær ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 4 knuste limeblader(tørket) ♥ 1 boks kokosmelk ♥ 1 liter vann med hønsebuljong ♥ 1 ss fish sauce ♥ 2 vårløk ♥ Koriander ♥ saften av en halv lime

Slik gjør du:

♥ Kok kyllingfiletene i vann med hønsebuljong i 10 minutter. Avkjøl før du river kyllingen i mindre biter.

♥ Finhakk sitrongress, chili og hvitløk. Rasp ingefær med et rivjern. Hakk også vårløk til garnityr.

♥ Varm litt olje i en kjele. Tilsett sitrongress, ingefær, chili og hvitløk. Knus limebladene med fingrene og ha de oppi kjelen. Rør rundt i et par minutter før du tilsetter kokosmelk og mesteparten av vannet du kokte kyllingen i.

♥ Tilsett fish sauce og la suppen koke i 10 minutter. Dryss over hakket koriander og tilsett limesaft.

♥ Kok eggnudlene etter anvisning på pakken.

♥ Legg kyllingbiter, nudler og vårløk i en skål og hell over suppen.

Klem Anne

Liker

Kommentarer

charlottahagg
charlottahagg,
Ser jättegott ut!! Och härlig blogg du har 😊
nouw.com/charlottahagg
Annedahl
Annedahl,
Tusen takk 😊
nouw.com/annedahl