Tasty tuesday: Verdens beste brownies

I dag er det klart for Taste Tuesday igjen, og denne gangen skal jeg ikke dele enda en middagsoppskrift med dere. I dag er det nemlig dessert som står for tur, nærmere bestemt verdens beste brownie. Tidligere var jeg overbevist om at toro-brownies var like god som hjemmelaget, men etter jeg prøvde denne oppskriften første gang har jeg aldri gått tilbake. Denne har jeg laget en del ganger nå, og så og si alle jeg har servert den til har sagt at det er den beste brownien de har smakt. Den er ikke akkurat sunn, for den er virkelig proppet med alt "godt". Haha.

Jeg fant forresten oppskriften på Coop Extra sin hjemmeside, og geniet bak oppskriften er Fredrik Andersen som er kjent fra "Hele Norge baker". Viktig å ikke ta æren fra andre, men jeg vil rett og slett dele denne vidunderlige oppskriften med dere!

Du trenger:

Brownie: ♥ 200 gram lys kokesjokolade ♥ 200 gram mørk kokesjokolade ♥ 400 gram sukker ♥ 240 gram meierismør ♥ 4 egg ♥ 50 gram bakekakao ♥ 1 ts salt ♥ 1 ts bakepulver ♥ 120 gram mel

Fremgangsmåte:

♥ Start med å hakke opp all sjokoladen i mindre biter.

♥ Smelt så smøret på medium varme, før du tilsetter sukkeret. Rør i 2 minutter for å få en karamellisert smak.

♥ Hell blandingen over i en bakebolle, og tilsett egg, bakekakao og 1/3 av den hakkede sjokoladen.

♥ Sikt inn hvetemel, salt og bakepulver, og vend dette inn.

♥ Tilsett enda 1/3 av sjokoladen, og rør det forsiktig inn.

♥ Fordel røren i en form med bakepapir. Fordel den resterende 1/3 av sjokoladen på toppen før du steker brownies på 175 grader i ca. 30-40 minutter. Server gjerne med karamellsaus(oppskrift under) og vaniljeis.

(OBS! Dette punktet varierer fra ovn til ovn, så det kan være smart å sjekke med en kniv eller lignende om røren sitter igjen. )

Jeg pleier som regel å kun lage brownie, men man kan også lage en karamellsaus i tillegg. Jeg har kun laget denne én gang, men jeg husker at det smakte helt himmelsk. Jeg er litt usikker på om jeg lagde hel oppskrift av denne, så det kan kanskje være lurt å halvere oppskriften hvis man ikke ønsker så mye saus.

Karamellsaus: ♥ 200 gram sukker ♥ 75 gram lys sirup ♥ 100 gram smør ♥ 150 gram kremfløte ♥ 1-2 klyper maldonsalt

Fremgangsmåte: ♥ Smelt den lyse sirupen til karamell sammen med sukkeret på medium varme. ♥ Tilsett smør, og rør til det er smeltet inn i karamellen. ♥ La det stå til karamellen har "kommet sammen". ♥ Tilsett deretter fløten og kok i 1 minutt. Tilsett salt, og avkjøl.

Liker

Kommentarer